Opis
GastroVit
Vrhunski ojačevalec mleka
za teleta z zakisljevalnimi
lastntostmi
Teleta so rojena z majhno količino lastnih protiteles in nezrelim imunskim
sistemom, ki še nekaj tednov ni sposoben prozvednje potiteles. Posledično
se močno zanašajo na zgodnje zaužitje kolostruma, da pridobijo
imunoglobine. Kakovosten nadzor zaužitja kolostruma in primerni krmni
plan sta ključnega pomena za dobro rast.
V tem obdobju je pojav driske pogost problem, kot posledica virusov,
bakterij, parazitov, ali celo stresa, kar poleg slabe proizvodnje živali lahko
vpliva tudi na čas prve osemenitve. Prehrana telet mora podpirati primeren
razvoj prebavne flore in biti v pomoč urerjevanju imunskega Sistema.
Josera GastroVit je je narejen iz kombinacije izbranih sestavin, katerih cilj je
podpora boljšega razvoja vaših živali.
Kaj prinaša GastroVit:
– Kisline, ki zavirajo rast bakterij in spodbujajo prebavo beljakovin
– Vitamine in elemente v sledovih za nadomestitev primanjkljaja v
polnomastnem mleku
– Probiotike za povečanje števila koristnih bakterij in stabilizacijo črevesja
– Prebiotike, ki služijo kot hranila za koristne bakterije
– Česen, ki prinaša številne koristi za zdravje in zavira rast Cryptosporidium
v črevesju
– Imunoglobuline, ki vežejo specifične patogene v črevesju
– Beta-karoten za krepitev imunskega Sistema
Navodila za uporabo:
15 g/l polnomastnega mleka. Pozorni moramo biti
na temperaturo mešanja: idealna temperatura pri mešanju
je 35⁰C. Višja temperatura poveča tveganje kosmičenja. Pri tej
sitaciji priporočamo predhodno raztopitev praška v vodi.
Opozorilo: GastroVit se lahko uporablja samo v polnomastnem kravjem mleku