CalfCare

calfcare-josera-header

DANES NOVOROJENO TELE PREDSTAVLJA VISOKO PRODUKTIVNO KRAVO JUTRIŠNJEGA DNE

Pot do visoko produktivnih krav z dolgim življenjskim ciklom se začne že od vzreje telet naprej. Zaradi tega je pri moderni vzreji telet posebna pozornost namenjena prav tej fazi, da bi tako dosegli najboljše stopnje rasti v tem občutljivem življenjskem obdobju.

V času prvih tednov življenja, poteka proliferacija (= rast in razmnoževanje) celic notranjih živalskih organov (jetra, ledvice, vranica itd.) izredno hitro. Dobro znano je dejstvo, da dobra oskrbljenost teh organov zagotavlja večjo rast in produktivno živali (Fiebig in drugi, 1985). Organizem se navadi presnavljanja večjega obsega hranil že od zgodnjega življenjskega obdobja naprej. Kakorkoli, to „programiranje presnove“ se lahko pojavi samo, ko so živali optimalno oskrbovane s prehrano že takoj po tem, ko se skotijo.

Po tem obdobju se morajo teleta privaditi na prehod iz najboljšega mlečnega nadomestka na visoko kakovostno trdo hrano, da bi se tako izognila težavam in zamudam pri svojem razvoju. Stroški za nadomestitev črede znašajo od 1.200,00 do 1.700,00 Eur za žival/telico. Da bi zagotovili oz. dosegli visoko stopnjo donosnosti, morajo biti teleta optimalno oskrbljena s hranili, da bi tako dosegla dobro zdravje in visok potencial rasti, ki je potreben za prihodnjo storilnost. To se kaže v povečani proizvodnji mleka in podaljšanem življenjskem ciklu živali.

calfcare-telicekcalfcare-krava

KAJ JE CALFCARE ?

CalfCare je funkcionalen paket za optimalno vzrejo telet v zgodnji življenjski dobi proizvajalca JOSERA. CalfCare zagotavlja zdravo črevesje, optimalen razvoj in dobro zdravje telet. Zaradi specialnih biokatalizatorjev izdelek CalfCare spodbuja:

- oblikovanje in ohranjanje zdrave črevesne flore;
- razvoj učinkovitega prebavnega sistema;
- stabilno delovanje črevesja in optimalno absorpcijo hranilnih snovi;
- razvoj zdravega in delujočega vampa.

CalfCare je del mlečnih nadomestkov za teleta, ki jih proizvaja JOSERA. Zaradi skrbno izbranih surovin in uravnotežene formulacije izdelek CalfCare pomaga kmetijam pri doseganju specifičnih ciljev, povezanih z uspešno in dobičkonosno vzrejo z nizkimi stroški.

CalfCarePLUS
V kratkem življenjskem obdobju novorojenega teleta se potrebe bistveno spremenijo. Posebna pozornost velja prvim trem tednom. V tem obdobju se oblikuje zdrava črevesna flora… “programiranje presnove”. To je pomemben čas, v katerem se mora razviti stabilen imunski sistem. V tem obdobju se določi ali bo tele raslo hitro in uspešno.

Da bi ustregli tem posebnim zahtevam v tem pomembnem obdobju na začetku življenjskega cikla teleta, vsebuje program CalfCare imunoglobine v izdelkih, ki se priporočajo za uporabo v obdobju po kolostralnem obdobju. Ta paket z imunoglobini se imenuje CalfCarePLUS in spodbuja razvoj močnega imunskega sistema.

CalfCareEXTRA
V času prvih tednov življenja, so teleta večinoma ločena v stajah ali individualnih boksih in nato jih združijo v skupine. To daje edinstveno priložnost za oskrbo živali v skladu z njihovimi specifičnimi potrebami. V ta namen je proizvajalec JOSERA razvil poseben izdelek z nazivom IgluStart z CalfCareEXTRA. Posebne osnovne surovine in razširjene lastnosti izdelka zagotavljajo varno in visoko kakovostno prehransko osnovo. Izdelek na poseben način pomaga oz. podpira notranje organe, gastrointestinalni trakt in imunski sistem pri razvoju in delovanju. CalfCareEXTRA dodatno podpira zgodnjo rast novorojenih telet na optimalen način.

calfcare-vrste

calfcare-tabela

Inovativen koncept CalfCare vključuje naslednje elemente:

SmartEnergy takoj zagotovi hitro dosegljivo energijo, podpira črevesno floro in pripomore pri oblikovanju prebavnih encimov. Zaradi tega živali lažje preidejo na trdo krmo in postanejo v krajšem času prežvekovalci.

Naravna mlečna kislina iz izbranih osnovnih surovin znižuje pH-vrednost v mleku in pospešuje razvoj zdrave črevesne flore.

Probiotiki naselijo črevesje in izpodrinejo patogene mikroorganizme.

Prebiotiki služijo kot hrana za črevesno floro in zagotavljajo rast koristnih bakterij.

Formulacija je sestavljena iz osnovnih sestavin, katerih lastnosti ustrezajo razvojni stopnji in produktivnosti živali v najboljšem možnem smislu. To zagotavlja oskrbo s hranilnimi snovmi, minerali in vitamini in v zadostni količini organsko veže mikroelemente. Kakovost izdelka je neprenehoma zagotovljena z izborom njegovih sestavin in analizo v našem modernem laboratoriju.

Več informacij o posameznih izdelkih Calfcare

Ogled celotne predstavitve izdelkov Calfcare